Video spotovi

Šest spotova bavi se sa šest ključnih dimenzija građanskog odgoja i obrazovanja (društvena, ljudsko-pravna, politička, gospodarska, ekološka i interkulturalna).

Naučimo biti veliki – uvedimo zajedno građanski odgoj i obrazovanje u škole!


Politička dimenzija

Kroz političku dimenziju uči se o tome kako se u društvu rješavaju problemi i donose odluke, zakoni i drugi propisi, tko se uključuje u taj proces i na koji način, što možemo učiniti da bismo sudjelovali u tim procesima, te kako je ustrojena država, a kako lokalne i županijske razine.


Ekološka dimenzija

Ekološka dimenzija priprema na zaštitu okoliša te nas podsjeća da razvoj mora biti održiv i da je ovo jedini planet koji imamo, pa zato moramo čuvati prirodna bogatstva bez kojih ni sami ne bi mogli živjeti.


Ljudsko-pravna dimenzija

Kroz ljudsko pravnu dimenziju uči se o pravima i odgovornostima te kako zaštiti svoja i tuđa prava.


Kulturna dimenzija

Kroz kulturalnu dimenziju uči se o vlastitoj kao i o drugim kulturama, uči se o različitim kulturnim utjecajima koji zajednički oblikuju neki prostor te o interkulturalnosti, dijalogu i međusobnom uvažavanju.


Gospodarska dimenzija

Kroz gospodarsku dimenziju potiče se na promišljanje o ekonomskom sustavu, radnim procesima te razvijaju vještine odgovornog upravljanja financijama.


Društvena dimenzija

Kroz društvenu dimenziju razvijaju se socijalne i komunikacijske vještine te vještine nenasilnog rješavanja sukoba.